ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΘΕΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΣΚΕΠΑΣΤΟΥ

   Στον αύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Παναγίας Θεοσκεπάστου παρουσιάσθηκαν το απόγευμα παραδοσιακοί χοροί από τοπικούς Συλλόγους, Φορείς και Σχολεία με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους Ανδρίων.

   Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Εικόνος της Ευρέσεως, κατά το έθος, προς την πλατεία Γηροκομείου, με λαμπαδηφορία και τη συμμετοχή  εκατοντάδων παιδιών, μαθητών όλων των Σχολείων, που κρατούσαν "φαναράκια" ,νέων και νεανίδων με παραδοσιακές στολές, των Φιλαρμονικών του Δήμου Λουτρακίου και του Μουσικού Ομίλου Άνδρου..

  Στην πλατεία Γηροκομείου αναπέμφθηκε από το Σεβασμιώτατο κ.Δωρόθεο Β' δέηση υπέρ της μαθητιώσης και εργαζομένης Νεολαίας της Άνδρου, μετά το πέρας της οποίας εκτοξεύθηκαν αυτοσχέδια πυροτεχνηματα, 

  Κατά την επιστροφή της αγίας εικόνος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' συνεχάρη τον Εφημέριο και την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ναού, το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου, τους Εκαπιδευτικούς και τα παιδιά, για την επιτυχή διοργάνωση των Εκδηλώσεων και ευχήθηκε σε όλους για το Άγιο Πάσχα.

  Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα ιερουργήσει στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής και θα τελέσει το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αοιδίμου Ηγουμένης Ευγενίας.


Εκτύπωση   Email