Η μνήμη της Αγίας Βαρβάρας και τα ονοματήριά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας τιμήθηκαν στο Αγρίνιο

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου τελέσθηκε απόψε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Σύρου κ. Δωροθέου Β', Κορίνθου κ. Διονυσίου. Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου και του άγοντος τα ονοματήριά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, με την παρουσία Βουλευτού του Νομού, εκπροσώπων των τοπικών Αυτοδιοικητικών Αρχών, πληθύος ιερέων από την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, τις Μητροπόλεις Δημητριάδος και Λαρίσης και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, πλήθους πιστών και τη συγκινητική συμμετοχή ιεροπαίδων Αναγνωστών.
Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Αναστάσιος, ο οποίος αναφέρθη στην περί των ιερών Εικόνων θεολογία του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, στο ασκητικό του ήθος και στο αγωνιστικό φρόνημα της Αγίας Βαρβάρας, ευχηθείς στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό οι Άγιοι να ευλογούν την Αρχιερατεία του και να χαριτώνουν την Ποιμαντορία του.
Εξ ονόματος των παρισταμένων Αρχιερέων ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο κ. Δαμασκηνό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, ο οποίος, εξ αφορμής του έργου «Περί ακριβούς πίστεως» του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, του είπε χαρακτηριστικά: «Φέρεις το όνομα ενός μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας μας, ο οποίος ευχόμεθα να κατευθύνει το κοινωνικό και ποιμαντικό έργο σου»!
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός ευχαρίστησε, για την παρουσία τους και τις ευχές τους, τους Αρχιερείς, τους Κληρικούς, τους τα πρώτα φέροντες στο Αγρίνιο και τον πιστό λαό, και τους παρακάλεσε να προσεύχονται για την Αρχιερατική Διακονία του.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα συνιερουργήσει μετ’ άλλων Αρχιερέων στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς και θα ευχηθεί στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Το εσπέρας, θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.


Εκτύπωση   Email