Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' στα Ονοματήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ. Πλάτωνος

Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, προεξάρχοντος του οικείου Επισκόπου και άγοντος τα Ονοματήριά του, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ. Πλάτωνος, και τη συλλειτουργική συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βεροίας κ. Παντελεήμονος, Τριπόλεως Λιβύης κ. Θεοφύλακτου, Σύρου κ. Δωροθέου Β', Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Κίτρους κ. Γεωργίου και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, συνευχομένου εντός του ιερού Βήματος του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βλατάδων Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Νικηφόρου.
Τον θείο λόγο εκήρυξε θεολογικώτατα και διδακτικώτατα ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Πρωτοπρ. Αντώνιος Παρούτογλου, αναφερθείς στο βίο του Οσίου Πλάτωνος και στα εξ αυτού μηνύματα και διδάγματα.
Εκ μέρους των παρισταμένων Αρχιερέων, στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο κ. Πλάτωνα ευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' με λόγους εγκάρδιους και αδελφικής αγάπης πεπληρωμένους!
Παρέστησαν ο νυν και η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Στρατηγός της περιοχής, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των λοιπών τοπικών Αρχών και Φορέων και πλήθος πιστών.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Πλάτων εδέχθη τις ευχές των Αρχών και του ποιμνίου του στην Αίθουσα του θρόνου, στο Επισκοπείο Λαγκαδά.


Εκτύπωση   Email