Ποιμαντική Επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' στην Άνδρο

Στην Άνδρο έπλευσε σήμερα το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' και το εσπέρας μετέβη στην ορεινή και απομακρυσμένη Ενορία Βιταλίου και τέλεσε τον Εσπερινό στον τιμώμενο επ’ ονόματι της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων αυτής Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδος, Ναόν, με την παρουσία του Δημάρχου Άνδρου, του Υποψηφίου Δημάρχου, Αντιδημάρχων, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, του Επάρχου Άνδρου, Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων και όλων των κατοίκων του χωρίου και πιστών από τις γύρω περιοχές.
Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', αφού επεσήμανε τη σημασία των τριών Σταυρών του Γολγοθά στη ζωή των ανθρώπων, εστίασε το λόγο του στην σήμερα τιμώμενη Αγία Σοφία και τις θυγατέρες της, υπογραμμίζοντας ότι όπως η Αγία Σοφία προσέφερε στα παιδιά της καλή ανατροφή και την αθανασία στη μνήμη των ανθρώπων, έτσι και οι σύγχρονοι γονείς οφείλουν να προσφέρουν στα παιδιά τους σωστή ανατροφή και αγωγή και να τους μεταλαμπαδεύουν, ως παρακαταθήκη, τις πατρώες παραδόσεις της Εκκλησίας και του Γένους!
Ευχαρίστησε τους παραστάντες πιστούς, συνεχάρη τον εκτελούντα χρέη Εφημερίου του Ιερού Ναού, Πρωτοπρ. Νικόλαο Ζαχαρώδη, τους Επιτρόπους, τους Ιεροψάλτες και τους Επιμελητές του και ευχήθηκε σε όλους για το φθινόπωρο.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Άνω Γαυρίου.


Εκτύπωση   Email