Ποιμαντική Περιοδεία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' στη Σίκινο και Φολέγανδρο

Στη μικρή και ολιγάνθρωπη νήσο Σίκινο μετέβη σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' και το απόγευμα τέλεσε τον Εόρτιο Εσπερινό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παντανάσσης-Τιμίου Σταυρού, στον οποίο η ιερά Εικόνα της Υψώσεως είχε μεταφερθεί από τον Πανηγυρά, με τη συμμετοχή των δυο Εφημερίων της νήσου, Πρωτοπρ. Σπυρίδωνος Βουρλάκου και Θεοδώρου Αρσενικού και του εξ Ερμουπόλεως Πρεσβ. Νικολάου Χαρούλη, της Μοναχής Δωροθέας Ηγουμένης της Μονής Χρυσοπηγής και την παρουσία πλείστων πιστών, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος, Εκπαιδευτικοί και πολλά παιδιά.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' αναφέρθη στα μεγάλα γεγονότα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, που συνέβησαν στα Ιεροσόλυμα το 335 μ.Χ., και στην Κωνσταντινούπολη το 629 μ.Χ., και ανέπτυξε τη σημασία του Τιμίου Σταυρού για τη σωτηρία μας και το ρόλο του στη ζωή της Εκκλησίας και των πιστών.
Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους Εφημερίους της Σικίνου για την ποιμαντική τους προσφορά και ευχήθηκε, στους Εκπαιδευτικούς και μαθητές για το νέο σχολικό έτος και σε όλους για το αρξάμενο φθινόπωρο.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα μεταβεί στη Φολέγανδρο και θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού Χώρας.


Εκτύπωση   Email