Την Θεομητορική Εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου τίμησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στη Σίφνο και τη Μήλο

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´ μετέβη χθες στη Σίφνο και το απόγευμα προέστη του Εόρτιου Εσπερινού της Γενέσεως της Θεοτόκου στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Βρύσης, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου Αρχιμ. Ιωαννικίου Λαμπρινού, του Αρχιερατικού Επιτρόπου, Πρωτοπρ. Δημητρίου Διαμαντή, και Εφημερίων της νήσου και με την παρουσία της Δημάρχου Σίφνου κας Μαρίας Ναδάλη,του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικ. Χρυσίνη, Δημοτικών Συμβούλων, του διατελέσαντος Δημάρχου κ. Ανδρέα Μπαμπούνη, και υποψηφίου Δημάρχου, του Προέδρου του Συνδέσμου Σιφνίων και υποψηφίου Δημάρχου κ. Αντ. Ζαμπέλη, του διατελέσαντος Επάρχου Σίφνου κ. Νικ. Βενιού, καθώς και πλήθους πιστών, Σιφνίων και παρεπιδημούντων παραθεριστών, που κατέκλυσαν το Καθολικό και τους πέριξ αυτού χώρους της Μονής.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´, αφού ευχαρίστησε ιδιαιτέρως όλους για την παρουσία τους, αναφέρθηκε στη θέση που κατέχει η Παναγία στη ζωή της Εκκλησίας, η οποία την ανεκήρυξε Θεοτόκο, και των πιστών, οι οποίοι την έχουν ανακηρύξει πνευματική τους Μητέρα.
Ευχαρίστησε δε ιδιαιτέρως τον Ηγούμενο, Αρχιμ. Ιωαννίκιο Λαμπρινό, για την εργώδη και κοπιώδη μεριμνά του προς το Μοναστικό αυτό Θεομητορικό ενδιαίτημα, ευχήθηκε στη μαθητική κοινότητα του νησιού, εκπαιδευτικούς και μαθητές, υγεία, πρόοδο και δύναμη για το νέο Σχολικό Έτος και σε όλους για το αρξάμενο φθινόπωρο.
Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , έπλευσε με ιδιωτικό μέσο και υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην γείτονα ιερά νήσο Μήλο, και σήμερα το πρωί ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Nαό της Παναγίας, της επιλεγομένης « Κορφιάτισσας», με τη λειτουργική συμμετοχή όλων των Εφημερίων της νήσου.
Κηρύσσων τον θείο λόγο προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ανάμεσα στο οποίο η Έπαρχος Μήλου Σίφνου, Αξιωματικός του Λ.Σ, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μιχαήλ Μωραΐτη και Σοφία Βαμβακάρη επεσήμανε ότι ὀπως κάθε οικογένεια εορτάζει με χαρά τα γενέθλια των μελών της, έτσι και η Χριστιανική Οικογένεια εορτάζει και τιμά τα γενέθλια της Θεοτόκου, τα οποία είναι αφορμή χαράς για την παγκόσμια οικογένεια, αφού υπήρξαν η απαρχή της σωτηρίας των ανθρώπων, εν ευγνωμοσύνη ευχαριστώντας Την και για όσες ευεργεσίες και δωρεές προσφέρει στη ζωή τους, ως " η ρίζα της ζωής".
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Τριοβασάλου, Οικονόμο Κωσταντίνο Παπαϊωάννου. Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ήδη πλέει προς Πειραιά και εκείθεν θα πλεύσει στη Μύκονο, όπου αύριο θα τελέσει Θυρανοίξια Παρεκκλησίου στην περιοχή "Φτελιά" της Άνω Μεράς.


Εκτύπωση   Email