Η Αρχή της Ινδίκτου και η Μνήμη της Αγίας Αθηνάς τιμήθηκαν με την τέλεση Τρισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό, στο Ακρωτήρι της Θήρας

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ και συνιερουργούντων αυτώ των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β΄ και Γλυφάδας κ. Αντωνίου, του δ' οικείου Μητροπολίτου Θήρας κ. Αμφιλοχίου ιερουργούντος στον Ιερό Ναό του Αγίου Συμεών του Στυλίτου, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον κτητορικό της Οικογένειας των Εθνικών και Κοινωνικών Ευεργετών Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου Ιερό Ναό της Αγίας Αθηνάς Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη αρχή της Ινδίκτου και τη ιερά μνήμη της Οσιομάρτυρος.
Τον θείο λόγο εκήρυξε πνευματικώτατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος, αφού με ευγνώμονες λόγους ευχαρίστησε, τον Σεβ. Θήρας κ. Αμφιλόχιο και το φιλογενές και φιλάγιο ζεύγος Μαρτίνου για τις αφειδώλευτες προς το Έθνος, την Κοινωνία και την Εκκλησία προσφορές τους, υπογράμμισε ότι η Εκκλησία του Χριστού δεν είναι θρησκεία, αλλά μία συνεχής αποκάλυψη του Θεού, η οποία συντελείται εν χρόνω με την διαδοχή των Αποστόλων από τους Επισκόπους και στηρίζεται στην μαρτυρία των μαρτύρων, όπως της σήμερα τιμωμένης Παρθενομάρτυρος, η οποία, ενισχυμένη από τον διδάσκαλό της Ἀγιο Αμμούν, με τις άλλες 39 παρθένες, παρέμεινε μέχρι μαρτυρικού θανάτου πιστή στον Κύριο.
Ακολούθως, τελέσθηκε ο Αγιασμός επί τω νέω Εκκλησιαστικώ Έτει και παρετέθη παραδοσιακή δοχή προς τους πολυπληθείς εκκλησιασθέντες.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' πλέει προς τη Μύκονο.
Το Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παλαιοκάστρου και στη συνέχεια θα τελέσει λιτανεία προς τον εορτάζοντα μοναστηριακό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Μάμαντος, όπου και θα αναπέμψει δέηση.


Εκτύπωση   Email