Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ιερούργησε στον πάλαι ποτέ Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Ελένης Κάστρου Μυκόνου

Στον πανηγυρίζοντα ιστορικό και πάλαι ποτέ Μητροπολιτικό Ναό Μυκόνου της Αγίας Ελένης, στο Κάστρο ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', με τη λειτουργική συμμετοχή των Εφημερίων του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου και την παρουσία πολλών πιστών και μεταξύ αυτών αρκετών παιδιών.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' κατ’ αρχήν συνεχάρη τον Προϊσταμενο του Μητροπολιτικού Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Μυκόνου Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό για τη φιλάγιο διακονία του, ο οποίος αφού, μερίμνησε ώστε να ενθησαυριστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αρτεμίου τίμιο λείψανο του Αγίου από την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Θήρας, αφιέρωσε σήμερα στο Ναό της Αγίας Ελένης τίμιο απότμημα από τα φυλασσόμενα στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής λείψανα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, προσφερθέντα προθήμως από τον Ηγούμενο Αρχιμ. Αλέξιο Παπαδόπουλο.
Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι καλώς η Εκκλησία και η Ιστορία ανακηρύξαν τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Μέγα και Άγιο, διότι, ύστερα από δεκαετίες διωγμών έδωσε στην Εκκλησία τη δυνατότητα να μεγαλουργήσει και κατέστη έτσι όργανο της θείας Χάριτος, δεχθείς την κλήση όχι από ανθρώπους, όπως ο Απόστολος Παύλος, αλλ’ εκ Θεού.
Ευχήθηκε σε όλους τους σήμερα εορτάζοντες και εορτάζουσες και συνεχάρη τον Προνοιάρχη του Ναού κ. Φραντζεσκο Νάζο, ο οποίος μαζί με τον Προϊσταμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγιάς, μερίμνησε για την ως άριστα προετοιμασία και διεξαγωγή της Πανηγύρεως.
Επίσης συνεχάρη τον εκκλησιαζόμενο Αντιδήμαρχο κ. Φραντζεσκο Βιγλιάρη για την φροντίδα του, για την ανακαίνιση και τον εξωραϊσμό του οστεοφυλακίου του κοιμητηρίου της πόλεως.


Εκτύπωση   Email