Η Κίμωλος τίμησε την Προστάτιδά της Παναγία Οδηγήτρια

Στον περικαλλή Ιερό Ναό της Παναγίας Οδηγητρίας Κιμώλου, τελέστηκε σήμερα το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σερβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, με τη λειτουργική συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κιμώλου και Εφημερίου του Ναού, Πρωτοπρ. Δημητρίου Βεντούρη και του Αναπληρωτού Αρχιερατικού Επιτρόπου Μήλου, Αρχιμ. Νεκταρίου Σώρου και με την παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού, τοῦ Δημάρχου, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικών Συμβούλων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών όλων των Σχολικών Μονάδων της Κιμώλου, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και πλήθους πιστών.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανεφέρθη στη σημασία του γεγονότος και της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου στη ζωή των ανθρώπων, καθώς η είσοδός Της στο Ναό του Σολομώντος προεικονίζει την είσοδο των ανθρώπων στη σωτηρία και την Βασιλεία του Θεού, απηύθυνε προς τους μαθητές πατρικές νουθεσίες και συμβουλές και ευχήθηκε σε όλους για τις επερχόμενες εορτές των Χριστουγέννων.
Ανεμνήσθη δε του αοιδίμου Προκατόχου του, Μητροπολίτου Σύρου Δωροθέου Α΄ (Στέκα), ο οποίος, σαν σήμερα, το 1965, εχειροτονήθη Επίσκοπος από τους μακαριστούς Μητροπολίτες Θήρας και Τοποτηρητή Σύρου Γαβριήλ και Ελασσώνος Ιάκωβο.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄θα πλεύσει στην ιερά νήσο Μήλο και θα τελέσει τον μεθέορτο Εσπερινό των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Πλακών
Αύριο και μεθαύριο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα ευρίσκεται στη Σαντορίνη, προκειμένου να συμμετάσχει μετ΄ άλλων Αρχιερέων στις λειτουργικές εκδηλώσεις επί τη εορτή του Αγίου Αμφιλοχίου και τοις Ονοματηρίοις του φερωνύμου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων.


Εκτύπωση   Email