Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' στην παρουσίαση βιβλίου για τον Σπύρο Μουστακλή

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης διοργάνωσε απόψε, στην Αίθουσα της Παιδικής Βιβλιοθήκης, βραδιά μνήμης, κατά την οποία παρουσιάστηκε το βιβλίο «Σπύρος Μουστακλής: Ένας ελεύθερος πολιορκημένος», της κ. Χριστίνας Δημητρακάκη – Μουστακλή, με ομιλητές τον Αντιστράτηγο ε.α. και Επίτιμο Γενικό Επιθεωρητή Στρατού κ. Δημήτρη Αλευρομάγειρο, τον Ιστορικό - Υπεύθυνο Ιστορικών Αρχείων Μουσείου Μπενάκη κ. Τάσο Σακελλαρόπουλο και τη συγγραφέα του βιβλίου κα Χριστίνα Δημητρακάκη – Μουστακλή.
Την εκδήλωση, στην οποία παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πολλοί Συριανοί, χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, η κα Ειρήνη Δράκου, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Γραφείου Βιβλιοθηκών και Εικαστικών Δραστηριοτήτων και η κα Ασπασία Παπακωνσταντίνου, Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη ζωή και τη δράση του Αντισυνταγματάρχη Σπύρου Μουστακλή, που υπήρξε σύμβολο της αντίστασης κατά της δικτατορίας του 1967.
Σημειώνεται ότι ο Σπύρος Μουστακλής είχε υπηρετήσει στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Σύρου, έζησε στη Σύρο, είχε αναγορευθεί επίτιμος Δημότης Σύρου από τον αείμνηστο Δήμαρχο καπετάν-Νίκο Φιλάρετο και είχε χαρακτηρισθεί «Φρούραρχος της Σύρου».


Εκτύπωση   Email