Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας Τριάδος Κορρησίας Κέας

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ιερούργησε σήμερα το πρωί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας Τριάδος Κορρησίας νήσου Κέας, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Πρωτοπρ. Αθανασίου Παπαευθυμίου, Εκπαιδευτικού, και την παρουσία του Επάρχου Κέας-Κύθνου, της Δημάρχου Κέας, της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Κορρησίας, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, της Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορρησίας και πολλών πιστών Κείων και παρεπιδημούντων επισκεπτών.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ανεφέρθη στην Πεντηκοστή, ως Γενέθλιο Ημέρα της Εκκλησίας, η Οποία υπάρχει μεν από καταβολής κόσμου, αλλά έλαβε ύπαρξη και ζωή εντός της ιστορίας διά της καθόδου του Παρακλήτου Αγίου Πνεύματος, το Οποίο συγκροτεί και στηρίζει την Εκκλησία και τους πιστούς, με τα χαρίσματα που τους προσφέρει.
Και, αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού και τους συνεργάτες του, προέτρεψε τους παρισταμένους να προσευχηθούν, ώστε το Άγιο Πνεύμα να καταπέμψει την ειρήνη και να καταπαύσει τους πολέμους.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε μικρή λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδος πέριξ του Ναού.


Εκτύπωση   Email