Η Εορτή της ιεράς μνήμης του Αγίου Κυρίλλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου τελέσθηκε ΄το πρωί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Κυρίλλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, προεξάρχοντος του και άγοντος τα Ονοματήριά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Ἀμαρουσίου, Ὠρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου, συνιερουργούντων δ' αυτώ των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νιγηρίας κ. Αλεξάνδρου, Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Ιλίου κ. Αθηναγόρου, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Γλυφάδας κ. Αντωνίου, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Λήμνου κ. Ιεροθέου και Θήρας κ. Αμφιλοχίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου, συνευχομένων εντός του ιερού Βήματος των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Περιστερίου κ. Γρηγορίου και Ιεραπόλεως κ. Ισιδώρου, με τη συμμετοχή πλειάδος Κληρικών και Μοναχών και με την παρουσία της Υπουργού Παιδείας κας Νίκης Κεραμέως, του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη, του Δημάρχου Αμαρουσίου, της Αντιδημάρχου, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους πιστών, οι οποίοι προσήλθαν να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους.
Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, ο οποίος ανεφέρθη στην προσωπικότητα του Αγίου Κυρίλλου και τη θεολογία του περί του Προσώπου της Υπεραγίας Θεοτόκου, όπως αυτή διατυπώθηκε στον σχετικό Όρο της εν Εφέσω Γ΄Οικουμενικής Συνόδου, και κατέθεσε τις ευχές Κληρου και Λαού προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, για πολυχρόνιο και καρποβριθή Αρχιερατεία.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τους παραστάντες στη Θεία Λειτουργία Αρχιερείς, επισημαίνοντας ότι η λειτουργική σύναξη Αρχιερέων επί Αρχιερατικοίς ονοματηρίοις δεν είναι απλά μια κοινωνική εκδήλωση αλλά μια ορατή έκφραση της ενότητας της Εκκλησίας εν τω συνδέσμω της αγάπης, καθώς επίσης και ιδιαιτέρως τους Κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του και όλους τους πιστούς.


Εκτύπωση   Email