Η Γλυφάδα τίμησε τους πολιούχους της Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη

Στον Ιερό Ναό των πολιούχων Γλυφάδας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τελέσθηκε απόψε Τρισαρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Σταγών κ. Θεοκλήτου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών κ. Δωροθέου Β΄ και Γλυφάδας κ. Αντωνίου, του και προσκαλέσαντος αυτούς, ο οποίος τους υπεδέχθη και καλωσόρισε με εγκάρδιους λόγους αγάπης.
Στην Ακολουθία παρέστησαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βουλευτές της περιοχής, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος και πλήθη πιστών.
Τον θείο λόγο εκήρυξε διδακτικώτατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντώνιο για την πρόσκληση και τη φιλοξενία του, ανεφέρθη στην παρακαταθήκη, που κληροδότησε στην Εκκλησία ο Άγιος Κωνσταντίνος, την οποία διδάχθηκε από την μητέρα του Αγία Ελένη και της οποίας πολλά στοιχεία διδάσκονται και τηρούνται ακόμα και σήμερα από την Εκκλησία.
Ακολούθησε λαμπρά λιτανεία της εφεστίου Εικόνος των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, την οποία πλαισίωσαν οι Φιλαρμονικές του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου Γλυφάδας.
Αύριο το πρωί, στον ίδιο Ιερό Ναό θα τελεσθεί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Εκτύπωση