Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Θωμά, στο Μαράθι Μυκόνου

Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μυκόνου και Δήλου, Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό, τέλεσε, κατά το από ετών επικράτησαν έθος, τον Εσπερινό της Κυριακής «του Θωμά» στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο στην περιοχή Μαράθι της Μυκόνου.
Κηρύσσων τον θείο λόγο προς τους συναχθέντες πιστούς, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανεφέρθη στο γεγονός της ψηλαφίσεως του Αποστόλου Θωμά, τονίζοντας ότι ο Χριστός μας αξιώνει όχι απλά να ψηλαφούμε το Σώμα Του, όπως ο Απόστολος Θωμάς, αλλά να κοινωνούμε του Τιμίου Σώματος και Αίματός Του, και, όπως ο Απόστολος, να αναφωνούμε «ο Κύριός μου και ο Θεός μου» και αυτό με τη ζωή μας να κηρύττουμε στον κόσμο.
Ευχαρίστησε, τέλος, την ιδιοκτήτρια του Παρεκκλησίου και την οικογένειά της και απηύθυνε σε όλους τις Πασχάλιες ευχές του.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ επιστρέφει στην Ερμούπολη.
Το εσπέρας θα συγχοροστατήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου κατά τον Εόρτιο Εσπερινό στον επί του εμβληματικού λόφου του Βροντάδου Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Σωτήρος.


Εκτύπωση   Email