Η Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στην απομακρυσμένη Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βαρυδίου

Με την παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Καλυβαρίου-Βαρυδίου, του Αντιδημάρχου Άνδρου κ. Γιαννίση, της Αντιδημάρχου Γαυρίου κας Αθηνάς Κοζανίτου, της Δημοτικής Συμβούλου κας Μαρίας Βενετίκη και όλων σχεδόν των κατοίκων της περιοχής Βαρυδίου και του γειτονικού Καλυβαρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε απόψε την Ακολουθία του Αγίου Ελαίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με τη συμμετοχή Εφημερίων της περιοχής και του Εφημερίου του Ναού Πρεσβύτερου Δημητρίου Μσκρίνα, στον οποίο απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου, τιμών την υπερτριακονταετή διακονία του στις απομακρυσμένες Ενορίες της Άνδρου.
Στο κήρυγμα του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην κατανυκτική περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής, στη συμβολή της νηστείας και της προσευχής στην πνευματική βελτίωση των πιστών και στην άνοδο τους στην Κλίμακα των αρετών, όπως την περιγράφει στο ομώνυμο έργο του ο Άγιος Ιωάννης, ο επιλεγόμενος της Κλίμακος.
Προέτρεψε, τέλος, τους πιστούς να προσεύχονται, να εκκλησιάζονται, να συμμετέχουν στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και να γαλουχούν τα παιδιά τους με την πίστη στο Θεό και την αγάπη προς την Εκκλησία.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Απροβάτου.


Εκτύπωση   Email