Στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού Παρακοπής Σύρου ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’

Σήμερα, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού, στην Παρακοπή της Σύρου, με τη λειτουργική συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού Αρχιμ.Δημητρίου Πετρομιχελάκη, του Πρωτοπρ. Ιωάννη Παγώνη και την παρουσία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κ. Μ. Δαδάου, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως του Δήμου Σύρου-Ερμουπόλεως κ. Αλεξ. Αθανασίου και πολλών πιστών.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανέφερε ότι μέσα από τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Κυρίου αναδεικνύονται οι φωτεινοί άνθρωποι, οι Άγγελοι που κρύβονται εντός τους και τα χαρίσματα του Θεού, που, όμως, η νωχέλεια συχνά τα εμποδίζει να εκδηλωθούν.
Προσέθεσε δε ότι πρέπει να προσβλέπουμε όχι τόσο στην Σταύρωση του Χριστού αλλά στην Ανάσταση Του, από την οποία αντλούμε δύναμη και ελπίδα. Ευχαρίστησε, τέλος, τον Εφημέριο του Ναού και τους συνεργάτες του και ευχήθηκε σε όλους για το άγιο Πάσχα. Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία των Χαιρετισμών προς τον Τίμιο Σταυρό, στο Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεώς.


Εκτύπωση   Email