Η Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στην Κύθνο

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ολοκλήρωσε το εσπέρας την ποιμαντική του επίσκεψη στην Κύθνο με την τέλεση της Ακολουθίας του Ιερού Ευχελαίου σον Ιερό Ναό της Παναγίας Τριάδος, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του νησιού, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κύθνου Πρωτοπρ. Νικόλαο Δανιήλ και τον Πρωτοπρ. Χαρίλαο Δημητρίου και με τη συμμετοχή πολλών πιστών, οι οποίοι και εχρίσθησαν διά του Αγίου Ελαίου.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανεφέρθη στο πώς η Εκκλησία προσέλαβε από τον αρχαίο κόσμο εξωτερικά και υλικά στοιχεία και τους προσέδωσε πνευματικό και περιεχόμενο, καθώς και στην αρχέγονη παράδοση του Μυστηρίου του Ευχελαίου, όπως μαρτυρείται από την αναφορά του Ευαγγελιστή Μάρκου «καὶ ἤλειφον ἐλαίῳ πολλοὺς ἀρρώστους καὶ ἐθεράπευον» (Μαρκ.6.13) και από την προτροπή του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στην Καθολική Επιστολή του «ἀσθενεῖ τις ἐν ὑμῖν; προσκαλεσάσθω τοὺς πρεσβυτέρους τῆς ἐκκλησίας, καὶ προσευξάσθωσαν ἐπ' αὐτὸν ἀλείψαντες αὐτὸν ἐλαίῳ ἐν τῷ ὀνόματι τοῦ Κυρίου• καὶ ἡ εὐχὴ τῆς πίστεως σώσει τὸν κάμνοντα, καὶ ἐγερεῖ αὐτὸν ὁ Κύριος• κἂν ἁμαρτίας ᾖ πεποιηκώς, ἀφεθήσεται αὐτῷ» (Ιακ.5.14), και ευχήθηκε στους πιστούς για το υπόλοιπο της Μ. Τεσσαρακοστής και το Άγιο Πάσχα.
Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κύθνου προσέφερε στον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' χειροποίητη ξυλόγλυπτη πέννα.


Εκτύπωση   Email