Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Περιστερίου

 

Αποκλεισθείς στην Αθήνα, λόγω απαγορεύσεως του απόπλου των πλοίων, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ προέστη της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, που τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Περιστερίου, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φθιώτιδος κ. Συμεών, του και άγοντος τα Ονοματήριά του Περιστερίου κ. Γρηγορίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρσινόης κ. Βασιλείου, και παρισταμένων, παρά τον επικρατούντα παγετό, πολλών Κληρικών και πιστών, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης.
Το θείο λόγο εκήρυξε με λόγο απλό και συνάμα θεολογικό ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος Αρχιμ. Εφραίμ, αναφερθείς στη ζωή, το έργο και τις διδαχές του σήμερα τιμωμένου Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, ειπών χαρακτηριστικά ότι Θεολόγος δεν είναι αυτός που κατέχει Πανεπιστημιακές περγαμηνές και διπλώματα, αλλά αυτός που διαθέτει καθαρότητα νοός και αγνότητα καρδίας, γενόμενος αληθώς θεοφόρος και θεολόγος, όπως ο Ιεράρχης της ταπεινής Ναζιανζού.
Τέλος, ευχήθηκε προς τον φερώνυμο αυτού Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο, ο οποίος, προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε του Αρχιερείς, τον Κλήρο και το λαό, για τη συνευχητική παρουσία τους.
Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.
Αύριο, Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, θα πλεύσει στην Κίμωλο και το απόγευμα θα τελέσει τον Εόρτιο Εσπερινό στον Μεταβυζαντινό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, όπου και θα ευλογήσει την πίτα του Αγίου Βασιλείου και θα ευχηθεί για το νέο έτος στους Κιμωλίους.
Την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου το πρωί θα επισκεφθεί, εάν λειτουργούν τα Σχολεία της Κιμώλου και το εσπέρας θα επιστρέψει στην Αθήνα.
Την Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, θα συμμετάσχει στο Μνημόσυνο του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου.
Το Σάββατο και την Κυριακή, 29 και 30 Ιανουαρίου αντίστοιχα θα ευρίσκεται στην ιερά νήσο Τήνο, όπου θα προεξάρχει των Λειτουργικών Τελετών και Πνευματικών Εκδηλώσεων για την 199η Επέτειο από της Ευρέσεως της Θαυματουργού Εικόνος της Ευαγγελιστρίας.


Εκτύπωση   Email