Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ συναντήθηκε με τους συμπατριώτες του Μυκονίους στην Αθήνα

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αιμιλιανού, λόφου Σκουζέ, στην Αθήνα, με την άδεια και την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β' , ιερούργησε χθές το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', με την ευκαιρία της, ύστερα από δύο χρόνια, ετήσιας εορτής της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου στην Αθήνα, προεξαρχούσης στο κέντρο του Ναού της ιεράς εικόνος της Προστάτιδος και Εφόρου Μυκόνου Παναγίας Τουρλιανής, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού και του προς τούτο αφιχθέντος Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου, Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη και με την παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων κας Αικατερίνης Μονογυιού και κ. Φίλιππου Φόρτωμα, της Γ. Γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κας Βίκυς Λοΐζου, του Δημάρχου Μυκόνου κ.Κωνστ. Κουκά, του Αντιδημάρχου Μυκόνου κ. Μιλτ. Αμπατζόγλου, της Αντιδημάρχου Καλλιθέας, της Προέδου Φρατζέσκας Κουνάνη και των Μελών του ΔΣ της Αδελφότητος Ανωμεριτών, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Αντών. Αντ. Κουσαθανά, των Προέδρων των Ενώσεων Σεριφίων και Αμοργίνων στην Αθήνα και πλήθους των εν Αθήναις και Πειραιεί Μυκονίων.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανεφέρθη στην "θεοστρέφεια", που διέκρινε τους Προπάτορες του Κυρίου, οι οποίοι, παρά την αμαρτωλότητά τους, επειδή αγωνίσθηκαν να βρουν Εκείνον, που είναι η ζωή, η αλήθεια, η δικαιοσύνη και το φως του κόσμου. δικαιώθηκαν και αξιώθηκαν να γίνουν τελικά πρόγονοι του απάτορος εκ μητρός Κυρίου, τονίζοντας ότι και εμείς μπορούμε να προσεγγίσουμε τον Κύριο, αν δεχθούμε να είμαστε οι πεινώντες, που θα μας "χορτάσει" ο Θεός, οι ζητούντες, που θα βρουν τον απολεσθέντα παράδεισο, οι αγαπώντες, που θα αγαπηθούν, οι απεγνωσμένοι, που την επίσκεψη του Κυρίου θα δεχθούν!
Προσέθεσε δε ότι ο Κύριος άπαξ εγεννήθη, άπαξ εσταυρώθη, άπαξ ανέστη, αλλά η Εκκλησία μας παρουσιάζει τα γεγονότα αυτά ως ένα διαρκές παρόν για να μας υπενθυμίζει συνεχώς την αγάπη του Θεού προς εμάς, και τη συμπεριφορά μας απέναντι στον Χριστό και να μας καλεί να ζήσουμε μαζί Του!
Καθώς, λόγω των ισχυόντων μέτρων υγειονομικής προστασίας δεν πραγματοποιηθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας Τουρλιανής, προς τα Γραφεία της Αδελφότητος στην οδό Σεπολίων, όπου κατά το έθος λαμβάνει χώρα πνευματική Εκδήλωση και βράβευση των πρωτευσάντων Μυκονίων μαθητών Γυμνασίου, Λυκείου και σπουδαστών ΤΕΙ και ΑΕΙ, η βράβευσή τους εγένετο εντός του Ναού, με ομιλίες του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, των παρισταμένων εκπροσώπων των Αρχών της Μυκόνου και ενός Μυκονίου Φοιτητού Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄θα πλεύσει αύριο, Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου στην ιερά νήσο Τήνο.
Την Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου, θα ιερουργήσει στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Κεχροβουνίου, για πρώτη φορά μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντηρήσεως και επισκευής του, επί τη ιερά μνήμη της Αγίας Ιουλιανής και τοις ονοματηρίοις της Ηγουμένης, Μοναχής Ιουλιανής Ρηγοπούλου.

 


Εκτύπωση   Email