Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

Στον περικαλλή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως τελέσθηκε σήμερα το πρωί Δοξολογία επί τη Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή όλων των Εφημερίων της Σύρου και με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης κ. Γεωργίου Βούτσινου, εκπροσωπούντος την Κυβέρνηση, του Επισκόπου των ΡΚαθολικών Σύρου κ. Πέτρου Στεφάνου, των τεσσάρων Βουλευτών των Κυκλάδων, των εκπροσώπων των τοπικών πολιτικών, αυτοδιοικητικών, στρατιωτικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιπροσωπειών μαθητών των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της νήσου με τις σημαίες τους, Προσκόπων, μελών του Λυκείου Ελληνίδων και του Συλλόγου Μικρασιατών και Προέδρων Συλλόγων, Φορέων και Οργανώσεων.
Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε τρισάγιο στο προ του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Μνημείο των Πεσόντων, στο οποίο και κατετέθησαν στέφανοι.
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , επικεφαλής των Αρχών της πόλεως και της νήσου, μετέβη στην ιστορική Πλατεία Μιαούλη, όπου παρηκολούθησε τη μεγαλειώδη παρέλαση.


Εκτύπωση   Email