ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΕΙΟ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣ ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’

Στον περικαλλή και κατακεκοσμημένο με καλαίσθητα έργα Εκκλησιαστικής τέχνης ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Εμπορειό της Θήρας ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ με τη συμμετοχή του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Θήρας, Πρωτοπρ. Νικολάου Σιγάλα, του Εφημερίου του Ναού π. Κυριακού και του Αρχιδιάκονου του Αντωνίου, και την παρουσία του Επάρχου και του Αντιδημάρχου Θήρας, του Αρχιπλοιάρχου κ. Γεωργίου Δαρζέντα και πολλών πιστών.
Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στους Πατέρες της Εβδόμης Οικουμενικής Συνόδου και στο μήνυμα της ενότητας του εκκλησιαστικού σώματος, όλων μας, με την εκκλησιαστικοποίηση και χριστοποίησή μας, χωρίς να αφήνουμε χώρο σε αιρέσεις και αιρετικές δοξασίες.
Εξ αφορμής δε της σημερινής παραβολής «του Σπορέως» κάλεσε τους πιστούς να κάνουν την καρδιά τους εύφορο έδαφος, στο οποίο θα καρποφορήσει και θα καρπογονήσει ο λόγος του Κυρίου, για την προκοπή της οικογενειακής και της Ενοριακής τους Κοινότητας, και τους διαβεβαίωσε ότι θα τους έχει πάντα στην καρδιά και την προσευχή του.
Ευχαρίστησε δε και συνεχάρη τον Αρχιερατικό Επίτροπο Θήρας και τον Εφημέριο του Ναού για τη διακονία τους, αναφερθείς για πολλοστή φορά στην προσωπικότητα και την προσφορά στην Εκκλησία και το λαό του Σεβασμιωτάτου κ. Επιφανίου.
Τέλος, διένειμε στα παρόντα παιδιά δώρα και ευχήθηκε σε όλους, αφού τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους, για τον προσιόντα χειμώνα.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη δοχή στην Αίθουσα του Ναού.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα συμμετάσχει μετ’ άλλων Αρχιερέων στην σε Επίσκοπο Χειροτονία του Εψηφισμένου Μητροπολίτου Θήρας Αμφιλοχίου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’. 

Εκτύπωση