Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί, κεκλεισμένων των θυρών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού και την πνευματική παρουσία των πιστών, οι οποίοι παρακολουθούσαν τη Θεία Λειτουργία, μεταδιδόμενη απ’ ευθείας από τον περιφερειακό τηλεοπτικό Σταθμό «Syros TV1».
Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωροθρος Β’ τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Σήμερα, ο Άμβωνας εκ του οποίου εκηρύχθη στον κόσμο η παραβολή του “Καλού Σαμαρείτη” μεταφέρεται από τους Ναούς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας και στους θαλάμους των Νοσοκομείων της Πατρίδας μας, όπου οι Ιατροί και οι Νοσηλευτές και άπαν το Νοσηλευτικό προσωπικό, Σαμαρείτου αναλαβόντες τάξιν σκύβουν με πολλή αγάπη και αυταπάρνηση στους πληγωμένους από τον κορονοϊό συνανθρώπους μας, στις πληγωμένες έμψυχες εικόνες του Χριστού, ο Οποίος συμπάσχει μαζί τους, και επιχέουν στις πληγές τους “έλαιον και οίνον”, αγωνιζόμενοι να περιθάλψουν, παραμυθήσουν και ιατρεύσουν χωρίς διάκριση τον πεσόντα εις τον «ληστή» της υγείας του πλησίον!
Τους ευχαριστούμε θερμά και αφιερώνουμε αυτή την εύγλωττη Παραβολή της αγάπης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο όχι μόνο στους ιατρούς και τους νοσηλευτές μας, αλλά και σε όσους με το έλαιον της αγάπης τους ανακουφίζουν τον πλησίον τους από τις πληγές που τους επιφέρει η καθημερινότητα με τις δυσκολίες της, αναδεικνυόμενοι έτσι αληθινά «θεοφόροι», αφού, κατά τον Μ. Βασίλειο «ο έχων την αγάπην, τον Θεόν έχει»!


Εκτύπωση   Email