ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΤΕΛΕΣΕ ΑΠΟΨΕ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’

Σε αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως στη Σύρο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε απόψε τον Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων Βυζαντινής Μουσικής.
Στο χαιρετισμό του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη σημασία της βυζαντινής ψαλμωδίας, την οποία χαρακτήρισε ομοούσιο γέννημα της ορθόδοξης λατρείας, που αναπτύχθηκε και αυξήθηκε μαζί της έχει χαρακτήρα λειτουργικό, μυσταγωγικό και αναγωγικό, που μεταφέρει τον πιστό από τα υλικά στα πνευματικά, από τα εφήμερα στα αιώνια, από τα γήινα στα ουράνια.
Ευχαρίστησε δε και συνεχάρη τον Υπεύθυνο Μουσικοδιδάσκαλο, Πρωτοψάλτη και Εκπαιδευτικό κ. Λουκά Τσούκο για την πρωτοβουλία του, καθώς και τους παρισταμένους ενήλικες μαθητές της Βυζαντινής Μουσικής, για την διάθεση και αγαθή τους προαίρεση να μαθητεύσουν στη μεγάλη μουσική παράδοση της Εκκλησίας μας και να διακονούν ανιδιοτελώς τα Αναλόγια των Ναών της Σύρου, και ευχήθηκε σε όλους υγεία και ασφάλεια από κάθε κίνδυνο και αόρατη απειλή.


Εκτύπωση   Email