ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Η Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου τιμήθηκε σήμερα στη Σύρο, με δοξολογία, που τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' , συμπαραστατουμένου από τον τελεταρχουντα Αρχιερατικό Επίτροπο Σύρου και τον ιερό Κλήρο της νήσου, με την παρουσία του ΡΚαθολικού Εισκόπου κ. Πέτρου, του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικ. Λειβαδάρα, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, των Διοικητών των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Σύρου, των Διοικητών των Στρατιωτικών Σχηματισμών Πεζικού και Ναυτικού των Δικαστικών, Εκπαιδευτικών, των Σημαιοφόρων των Σχολείων με τις σημαίες τους, μελών του Λυκείου Ελληνίδων, Προσκόπων, αντιπροσωπίας των Εφέδρων Αξιωματικών Στρατού και Αστυνομίας, εκπροσώπου του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης με τη σημαία του Συλλόγου και εκπροσώπων τοπικών Φορέων και Οργανώσεων.
Τον Πανηγυρικό της Ημέρας, εμφορούμενο από εθνικό και εκκλησιαστικό φρόνημα, εξεφώνησε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Μ. Δαδάος.
Μετά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ απευθύνθηκε στους παρόντες σημαιοφόρους των Σχολείων, λέγοντας: «Σας προτρέπω και σας παρακαλώ, και εν τω προσώπω σας όλους τους συμμαθητές σας, όχι απλά να διαβάσετε, αλλά να μελετήσετε και να βιώσετε την ιστορία του έπους του 1940, για να κατανοήσετε ότι οι πατέρες και οι πρόγονοί σας αγωνίστηκαν και πέθαναν πολεμώντας στα βουνά της Βορείου Ηπείρου και στις πόλεις από πείνα και κακουχίες, αγωνιζόμενοι για εθνική ελευθερία και αξιοπρέπεια, και να διαπιστώσετε αφ’ ενός μεν ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, αφ’ ετέρου δε ότι είναι έργο δύσκολο η διαχείριση της ελευθερίας μας, και σας καλώ, ως σκυταλοφόρους του μέλλοντος, να διατηρήσετε ζωντανή τη μνήμη των εθνικών μας παραδόσεων και του ηρωικού φρονήματος των προγόνων μας»!
Εν συνεχεία, στο προ του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Ηρώου αναπέμφθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατετέθησαν στέφανοι.


Εκτύπωση   Email