Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β‘ ΤΕΛΕΣΕ ΑΠΟΨΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ «ΑΓΙΑΞ» ΣΥΡΟΥ

Προσκεκλημένος του Προέδρου του Ποδοσφαιρικού Αθλητικού Ομίλου Σύρου «ΑΓΙΑΞ» κ. Γ. Σκλαβούνου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε αποψε τον Αγιασμό για το νέο αθλητικό έτος, με την παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κας Αικατερίνης Μονογυιού, του διατελέσαντος Προέδρου κ. Φώσκολου, των αθλητών, των μελών και φίλων του Αθλητικού Ομίλου.
Απευθυνόμενος προς τους αθλητές, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τους προέβαλε ως πρότυπα τους συνομήλικούς τους αθλητές Αγίους Δημήτριο και Νέστορα και τους υπενθύμισε ότι σημασία δεν έχει τόσο η νίκη όσο η ευγενής άμιλλα, που από τους αθλητικούς χώρους μεταφέρεται στην κοινωνία, ως παράδειγμα και τρόπος ζωής.
Τόνισε δε προς όλους ότι ο πολιτισμός μιας κοινωνίας δοκιμάζεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει όσους ανήκουν στις ευαίσθητες ηλικίες, τη νεανική και τη γεροντική, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το έργο διακονεί η Ιερά Μητρόπολη, με το Νηπιαγωγείο και τον Παιδικό της Σταθμό, τον Οίκο Ευγηρίας και τη στήριξή της προς αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες των νέων.
Τέλος, ευχήθηκε σε όλους νίκες στο στίβο του αθλητισμού και το στίβο της ζωής.


Εκτύπωση   Email