ΠΑΝΔΗΜΩΣ ΟΙ ΜΥΚΟΝΙΟΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟ ΑΡΤΕΜΙΟ

Στον Ιερό, πάλαι ποτέ Ενοριακό Nαό του Αγίου Αρτεμίου, στην περιοχή "Νιοχώρι",στη Χώρα της Μυκόνου, τελέσθηκε χθες Εὀρτιος Εσπερινός και σήμερα το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργήσαντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ , ο οποίος μετέβη στον Ιερό Ναό ἀμα τη αφίξει αεροπορικώς από την Κέρκυρα, με την παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κας Αικατ. Μονογυιού και Φιλίππου Φόρτωμα, του Αντιπεριφερειάρχη Διαφάνειας κ. Πρίγκου, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά,Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, του Λιμενάρχη Μυκόνου, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, του Διοικητή του ΤΕ Άνδρου, Μελών των Πολιτιστικών Συλλόγων «ΜΑΝΤΩ» και «ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΙ», Προσκόπων, των σημαιοφόρων των Εκπαιδευτηρίων της Μυκόνου με τις σημαίες τους και πλήθους Μυκονίων πιστών εντός και εκτός του Ναού, οι οποίοι προσήλθαν τηρούντες τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, ομίλησε για τη σημασία του όρου "πολιούχος" και αναφέρθηκε στην ομολογία του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, ο οποίος αικιζόμενος ανάμεσα μεταξύ των δύο λίθων έστη "εδραίος και πετραίος" στην πίστη του στο Χριστό και έλαβε το στέφος του Μαρτυρίου.

Υπέμνησε δε προς τους πρεσβυτέρους στην ηλικία το χρέος τους να μεταλαμπαδεύουν στους νεώτερους την πίστη στο Χριστό, με λόγο κατηχητικό η Εκκλησία και διδακτικό η οικογένεια και το Σχολείο, ώστε να διατηρήσουν και συνεχίσουν τη μεγἀλη παράδοση και τα ιδανικά της πίστης και του Γένους μας.

Τέλος, .ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Μυκόνου, Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό, και τους συνεργάτες του, για την άψογη προετοιμασία και διοργάνωση της Πανηγύρεως.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε Δοξολογία επί τη εορτή της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ συνεχάρη τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, και δι’ αυτού τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και τα στελέχη της, και τους ευχαρίστησε για το ιδιαίτερα σημαντικό και επίπονο ἐργο που επιτελούν στη Μύκονο.

Ακολούθως, τελέσθηκε Τρισάγιο προ της ευρισκομένης στα προπύλαια του Ναού προτομής του αοιδίμου Μητροπολίτου Χριστουπόλεως Πέτρου (Δακτυλίδη) του Μυκονίου

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ επιστρέφει το απόγευμα στην Ερμούπολη.

Την Παρασκευή και το Σάββαρο, 23 και 24 Οκτωβρίου αντίστοιχα, εάν καιρικές συνθήκες και οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες το επιτρέψουν, θα ευρίσκεται στη Σέριφο, προκειμενου τό Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, να τελέσει στο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Ηγουμένου της, Αρχιμ. Μακαρίου Κοτσίκου.

Την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Μυκόνου και το εσπέρας θα προστεί του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Ερμούπολη, στην περιοχή "Βαπόρια", όπου το 1936 ευρἐθη η θαυματουργή εικόνα του Αγίου.


Εκτύπωση   Email