Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΜΕΘΟΔΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

Τα Μέλη των Κύκλων Συμμελέτης Αγἰας Γραφής, που λειτουργούν στη Σύρο υπό τη διεύθυνση της ακαταπονήτου και αειθαλούς κας Αλεξάνδρας Φετουρή, τίμησαν σήμερα το πρωί την Προστάτιδά τους Οσία Μεθοδία, την εν Κιμώλω ασκηθείσα, στην Ιερά Μονή της Αγίας Βαρβάρας, όπου φυλάσσεται αγία Εικόνα και ιερό απότμημα εκ των λειψάνων της.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, άμα τη αφίξει του στην Ερμούπολη, προερχόμενος από Άνδρο και Πειραιά, μετέβη στην Ιερά Μονή της Αγίας Βαρβάρας, τελουμένης της Θείας Λειτουργίας, και τέλεσε την Αρτοκλασία.
Ομιλών προς τα μέλη των Κύκλων Συμμελέτης Αγίας Γραφής Σύρου και τους προσελθόντες πιστούς, οι οποίοι είχαν κατακλύσει το Καθολικό και τον αύλειο χώρο της Μονής, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, αφού ευχαρίστησε και συνεχἀρη την κα Αλεξάνδρα Φερουρή για την αξιομίμητη ιεραποστολική δραστηριότητά της, αναφέρθηκε στο αίτημα της Ακολουθίας της Αρτοκλασίας "αποδίωξον αφ' ημών πάντα εχθρόν και πολέμιον" και υπογράμμισε ότι εχθροί δεν είναι μόνο οι ορατοί, που επιβουλεύονται την ελευθερία και την ακεραιότητα της Πατρίδος μας, αλλά και οι αόρατοι, που απειλούν την υγεία και τη ζωή μας, όπως ο ιός της ενσκήψασας πανδημίας.
Τόνισε δε ότι με την προσευχή και την τήρηση των κανόνων υγιεινής προστασίας το νησί μας έχει αντιμετωπίσει επιτυχώς την πανδημία, γεγονός που αποδεικνύει την πίστη και την ευθύνη των συμπολιτὠν μας, και ευχήθηκε σε όλους καλή, υγιεινή και πνευματικά δημιουργική τη νέα ιεραποστολική περίοδο.


Εκτύπωση   Email