Ο ΕΟΡΤΙΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε απόψε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος κατά τον Εόρτιο Εσπερινό της Παναγίας της «Φανερωμένης», θαυματουργή εικόνα της Οποίας φυλάσσεται στον ιστορικό αυτό Ναό από το 1957, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού και πλησιοχώρων Ενοριών και την παρουσία του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ν. Αιγαίου κ. Πολυκάρπου Πολυχρονάκη, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικ. Λειβαδάρα, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μηνά Αλιφραγκή και πολλών πιστών.
Ομιλών προς το εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στο ιστορικό της ελεύσεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Φανερωμένης» στην Ερμούπολη, την οποία υπεδέχθη σύσσωμος ο λαός της πόλης, με επικεφαλής τον τότε Δήμαρχο Επαμεινώνδα Παπαδάμ, τονίζοντας ότι το γεγονός αυτό έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην Εκκλησιαστική ιστορία της Σύρου και έχει δημιουργήσει την ευθύνη σε όλους τους Συριανούς να διατηρήσουν ζωντανή τη μνήμη της ιστορικής αυτής στιγμής και των τοπικών παραδόσεων.
Υπογράμμισε δε ότι το Θεοτοκωνύμιο «Φανερωμένη» δηλώνει τη φανέρωση του Θεού και της αληθείας Του στον κόσμο, φανερώνει στον άνθρωπο οδούς σωτηρίας, που πολλές φορές, εθελοτυφλώντας, δεν μπορεί ο ίδιος να διακρίνει, ώστε να οδηγείται με ασφάλεια στην ηθική τελείωση!
Προέτρεψε δε τους παρισταμένους πιστούς να μεταλαμπαδεύσουν την παράδοση της σημερινής εορτής στα παιδιά τους και ευχαρίστησε τους Εφημερίους του Ναού, τον άρτι αναλαβόντα τη διακονία του δεξιού Αναλογίου του Ναού, κ. Βασίλειο Χασανδρινό, και τον Πρωτοψάλτη του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου κ. Λουκά Τσούκο, ο οποίος συνέψαλε στο αριστερό Αναλόγιο, και ευχήθηκε σε όλους για το φθινόπωρο.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει ωσαύτως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως.


Εκτύπωση   Email