ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ Η ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΥΚΟΝΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε απόψε τον εόρτιο Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα πάλαι ποτέ Ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, στη Χώρα της Μυκόνου,στον οποίο φυλάσσονται τίμια και μυρόβλυτα Λείψανά τους, τα οποία κατέθεσε το 2011, από την επίσκεψή του στην Ιερά Μητρόπολη Εμμέσης, σημερινής Χόμς, της Συρίας,προσφερθέντα σ` αυτόν από τον Σεβ. Μητροπολίτη Εμμέσης κ. Γεώργιο, με τη συμμετοχή του Προϊσταμένου του Ναού και Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου, Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη και Εφημερίων της νήσου και την παρουσία του Δημάρχου κ. Κ. Κουκά, του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου ΔΕΥΑΜ κ. Φραντζέσκου Βιγλιάρη, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Νικολάου Γκέλου και πλήθους Μυκονίων πιστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στο τρίπτυχο ευλογίας των ημερών, της χθεσινής καθόδου της ιεράς Εικόνος της Παναγίας Τουρλιανής, της σημερινής εορτής της Ορθοδοξίας και της αυριανής εορτής των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, διά των οποίων ο Κύριος μας καλεί, όπως χαρακτηριστικά είπε, να συναισθανθούμε τη μικρότητά μας και να οδηγηθούμε στην αυτεπίγνωση, ώστε να μην υπεραιρόμεθα για την απατηλή δύναμη και την ψευδαίσθηση της αυτάρκειάς μας, αλλά να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ζωής και τους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλειά μας, που πάντοτε εμφανίζονται, με πίστη και πλήρη εμπιστοσύνη στο Θεό.

Τέλος, ευχαρίστησε τους πιστούς για την παρουσία τους και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Βασίλειο Τζανιδάκη και τους συνεργάτες του για τον ευπρεπισμό του και την άρτια προετοιμασία της Πανηγύρεως.


Εκτύπωση   Email