Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’ ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ "ΤΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ" ΠΟΥ ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟΥΡΛΙΑΝΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β` χοροστάτησε απόψε κατά τον Κατανυκτικό Εσπερινό "της Συγγνώμης",που τελέσθηκε απόψε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου, με την παρουσία πλήθους πιστών, Μυκονίων και Ανωμεριτών, προς τους οποίους ομίλησε για τα πνευματικά ορόσημα, που η Εκκλησία, διά των Ευαγγελικών Περικοπών του Τριωδίου και της Μεγάλης Τεσσαρακοστής προβάλλει στους πιστούς, στο δρόμο τους προς την ηθική αυτογνωσία και αυτεπίγνωση και την τελική επιστροφή τους στον "οίκο του Πατρός", διά της εξομολογήσεως και της μετανοίας.
Προ του πέρατος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ εζήτησε συγγνώμη από τους παρισταμένους πιστούς, για τυχόν παραλείψεις του στην άσκηση των ποιμαντικών και διοικητικών του καθηκόντων, τους ευλόγησε επί τη ενάρξει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, τους ευχήθηκε δύναμη και υγεία, και τους διένειμε τευχίδιο με την Ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Θεοτόκο, με νεοελληνική απόδοση, ενώ συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Προεστώτα της Μονής, Αρχιμ. Αλέξιο Παπαδόπουλο, για την εύορκη διακονία του.


Εκτύπωση   Email