ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΤΟ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΑΟΙΔΙΜΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας τελέσθηκε σήμερα το πρωί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Κωνσταντίνου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β’, συνιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρα, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου, του οικείου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, συνευχομένου εντός του ιερού Βήματος και του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ο οποίος ανέγνωσε και την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου για το θέμα της προστασίας από τον κορωνοϊό, ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την παρουσία τους και ομίλησε για την προσωπικότητα του αοιδίμου Προκατόχου του.
Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος αναφέρθηκε στην συγνώμη, την συγχωρητικότητα και την υποκρισία, και υπογραμμίζοντας ότι κατά τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο «Το μεν αληθές εν, το δε ψευδές πολυσχιδές», τόνισε ότι η αλήθεια συμβαδίζει με την αγάπη και ότι ο έχων την αλήθεια και την αγάπη συμπεριφέρεται προς όλους με ειλικρίνεια και συγχωρητικότητα, και ευχήθηκε για την Αγία Τεσσαρακοστή.
Αναφερόμενος δε στον αοίδιμο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Κωνσταντίνο τον χαρακτήρισε ως τον τελευταίο εκπρόσωπο μιας μεγάλης οικογένειας Αρχιερέων, οι οποίοι προσέφεραν τα μέγιστα στην Εκκλησία.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Ιεράρχου.
Πλήθος πιστών συμμετέσχε μεταξύ των οποίων και η κα Δήμαρχος Νέας Ιωνίας.
Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα μεταβεί αεροπορικώς στη Μύκονο και θα τελέσει τον Εσπερινό της «Συγγνώμης» στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής.


Εκτύπωση   Email