ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας τελέσθηκε σήμερα το πρωί, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Θεοκλήτου και τοις ονοματηρίοις του επιχωρίου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξέρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Θεοκλήτου και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Τρίκης κ. Χρυσοστόμου και Λαρίσης κ. Ιερωνύμου.
Τον θείο λόγο εκήρυξε διδακτικώτατα και θεολογικώτατα ο Αρχιμ. Δομέτιος Ντελής, ο οποίος ομίλησε περί πίστεως και περί της ανάγκης η πίστη να βασίζεται στη Χάρη του Θεού και όχι στα θαύματα, επικαλεσθείς και σχετικά χωρία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε για την παρουσία τους τους Αρχιερείς, τους Κληρικούς, τα Μοναχικά Τάγματα, τους Εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον Αστυνομικό Διευθυντή Νομού Τρικάλων κ. Στέργιο Νίντο, τον Διοικητή Τμήματος Μετεώρων κ. Ευάγγελο Λαφαζάνη, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Τρικάλων κ. Ευάγγελο Τσιορλίδα, τον Ταξίαρχο Διοικητή Πυροσβεστικής Θεσσαλίας Αρχιπύραρχο κ. Γεώργιο Σιφάκη, τον Ταξίαρχο Διοικητή της Σχολής ΣΜΥ κ. Δημοσθένη Κωστόπουλο και τους πιστούς, οι οποίοι προσήλθαν για να του ευχηθούν.


Εκτύπωση   Email