ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΠΙ ΤΗ ΙΕΡΑ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ

Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Φλωρίνης, τελέσθηκε απόψε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Θεοκλήτου και τοις ονοματηρίοις του επιχωρίου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου, με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και του εορτάζοντος Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου.
Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος ομίλησε για την επιστροφή ψυχών από την πλάνη και την αγνωσία στην αλήθεια του Χριστού, η οποία επιτυγχάνεται με τη Χάρη του Θεού και την προαίρεση του ανθρώπου, και αναφέρθηκε σε ιερά πρόσωπα της Εκκλησίας, που με τη μετάνοια κατέκτησαν την αγιότητα.
Τόνισε, μάλιστα, ότι η ταπείνωση και η μετάνοια είναι οι αρετές που χαριτώνουν τον άνθρωπο και λειτουργούν ως οδοδείκτες στο δρόμο του προς την αγκαλιά του Θεού-Πατέρα.
Τέλος, κατέθεσε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεόκλητο τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του και του ευχήθηκε εισέτι πολυχρόνιο και καλλίκαρπη Αρχιερατεία, αναφερθείς και στο παριστάμενο πνευματικό του τέκνο, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη στην Καλαμπάκα, όπου αύριο, στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος, θα ιερουργήσει μετ’ άλλων Αρχιερέων και θα ευχηθεί στον εορτάζοντα επιχώριο Μητροπολίτη Σεβασμιώτατο Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο.


Εκτύπωση   Email