ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΑΟΙΔΙΜΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΑΥΛΟΥ

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας, τελέσθηκε σήμερα Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β, με τη συμμετοχή του επιχώριου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Αντωνίου και του Θεοφιλ. Επισκοπου Ανδρούσης Κωνσταντίου, και το Ετήσιο Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Γλυφάδας Παύλου, ο κ οποίος κατήγετο από την Ερμούπολη και ανετράφη πνευματικώς στο ιερό Βήμα του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του σημερινού Ευαγγελίου, περί της μελλούσης Κρίσεως, περιέγραψε την προσωπικότητα του μακαριστού Ιεράρχου, Γλυφάδας Παύλου, και ευχήθηκε στον διάδοχό του κ. Αντώνιο πολυχρόνια, ακύμαντη και ανέφελη Αρχιερατεία.
Παρέστησαν οι Δήμαρχοι Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και Ελληνικού, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Ευεργέτες Αθανάσιος και Μαρίνα Μαρτίνου, οικογενείς του αειμνήστου Μητροπολίτου, μεταξύ των οποίων οι Πρωτοπρ. Νικόλαος Σκιαδαρέσης και Χρήστος Καγιαβάς, και πολλοί Ερμουπολίτες.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Αντώνιος ευχαρίστησε για την παρουσία τους τους Αρχιερείς, τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους πιστούς και, ιδιαιτέρως, τον σχόντα την επιμέλεια της Τελετής, Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Αλέξιο Ψωΐνο.


Εκτύπωση   Email