ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ, ΣΤΟΝ ΟΡΝΟ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, στην περιοχή "Πουλί" του Ορνού Μυκόνου και τέλεσε Μνημόσυνο φιλογενούς και ευσεβεστάτης Μυκονίας, τις Χριστιανικές αρετές της οποίας εξεθείασε και παρουσίασε προς μίμηση στους εκκλησιασθέντες.
Στην ομιλία του αναφέρθηκε συνοπτικά στα διδάγματα των Κυριακών του Τριωδίου, τονίζοντας ότι οι τρείς Ευαγγελικές Περικοπές, που αναγιγνώσκονται κατ' αυτές δίνουν απαντήσεις σε πολλούς προβληματισμούς και λύσεις σε πολλά προβλήματα της καθημερινότητας, και προέτρεψε τους πιστούς να εντείνουν την πνευματική τους ζωή, τοποθετώντας σε δεύτερη μοίρα κοσμικές ενασχολήσεις, που αποπροσανατολίζουν την ψυχή μας.
Το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα μεταβεί στην Αθήνα και εκείθεν στην Αρναία.
Το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, θα συμμετάσχει στον προεορτίως τελεσθησόμενο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου Αρναίας Εσπερινό επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Θεοκλήτου και τοις ονοματηρίοις του επιχωρίου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού κ. Θεοκλήτου.
Το εσπέρας θα επιστρέψει στην Αθήνα.
Την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, θα συνιερουργήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Αντωνίου στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γλυφάδας και θα συμμετάσχει στο τελεσθησόμενο ετήσιο μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Γλυφάδας Παύλου, του εξ Ερμουπόλεως. 


Εκτύπωση   Email