ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

Με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Δωροθέου Β την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως μας, οι Ιερείς ευλόγησαν τη Αγιοβασιλειόπιτα σε μια εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στους Εκπαιδευτικούς του νησιού.
Ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου και Δήλου στην ομιλία του μετέφερε τις πατρικές ευχές και την ευλογία του ΣεβασμιωτάτουΠοιμενάρχου μας κ Δωροθέου Β’, ευχαρίστησε τον Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αλέξιο και την Ιερά Μονή Τουρλιανής της οποίας είναι ιδιοκτησία το Πνευματικό Κέντρο, ευχήθηκε στους Νηπιαγωγούς, Δασκάλους και Καθηγητές, δύναμη στο λειτούργημά τους, λέγοντας χαρακτηριστικά « η εκδήλωση αυτή είναι αφιερωμένη σε σας, τους εκπαιδευτικούς μας, ως ελάχιστο αντίδωρο ευχαριστίας, έναντι όσων πολλών προσφέρετε στα παιδιά μας».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, ο υπεύθυνος Πολιτισμού της Περιφέρειας κ. Στέλιος Μπρίγγος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μιχάλης Ζουγανέλης και κα. Ελένη Καλπουρτζή, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Γιώργος Ρουσουνέλος, η εντεταλμένη Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Ελένη Κοντιζά, η Πρόεδρος του ΠΑΚΟ Γ. Αξιώτης Άννα Καμμή, η Αντιπρόεδρος της ΚΔΕΠΠΑΜ Κατερίνα Μανιάτη, ο Αντιπρόεδρος της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιώργος Νίκου, Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων. Επίσης ευχαρίστησε τους μαθητές και τους γονείς των Κατηχητικών Σχολείων, την κ. Ειρήνη Νάζου και τα μέλη της Χορευτικής ομάδας Μαντώ.
Η καθηγήτρια κα. Αμαλία Δικαιουλάκου ήταν η «τυχερή» η οποία βρίσκοντας το φλουρί της Αγιοβασιλειόπιτας, έλαβε για ευλογία μία εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας, προσφορά του κ. Σπύρου Ξυδάκη.
Πριν το τέλος της εκδήλωσης οι Κωνσταντίνος Νικολόπουλος και Γιάννης Καράμπεης, έψαλλαν με τη συνοδεία μουσικών οργάνων τα παραδοσιακά κάλαντα του νησιού.
Στο τέλος της εκδήλωσης παρατέθηκε δοχή σε όλους τους παρευρισκόμενους. 


Εκτύπωση   Email