Η ΚΕΑ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΑΓΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΗ

 Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε απόψε τον Εόρτιο Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Πολιούχου Κέας Αγίου Χαραλάμπους, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και την παρουσία του Επάρχου Κέας-Κύθνου κ. Ιωάννη Ευαγγέλου, της Δημάρχου Κέας κας Ειρήνης Βελισσαροπούλου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεοδ. Καμίλη και του Αντιδημάρχου κ. Δημ. Μουζάκης, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κέας κ. Παντ. Σπυρίδη και πλήθους Κείων πιστών.
Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , εξ αφορμής των χαρακτηρισμών που αποδίδει στον Άγιο Χαραλάμπη το Απολυτίκιό του, «στύλος ακλόνητος και λύχνος αείφωτος», τόνισε ότι ο Άγιος Χαραλάμπης με τη βαθειά πίστη του και την απλανή διδασκαλία του διέσωσε και διεφύλαξε, όπως και πολλοί Άγιοι, την αυθεντική και Αγία Ορθόδοξη πίστη μας, τους οποίους πρέπει να έχουμε παραδείγματα και οδηγούς στη ζωή μας.
Ευχήθηκε δε όπως ο Άγιος Χαραλάμπης έσωσε την Κέα από επιδημία πανώλους έτσι και σήμερα να σώζει και να θεραπεύει τους ανθρώπους όχι μόνο από σωματικές ασθένειες και επιδημίες αλλά και από ψυχικές αρρώστιες και αμαρτίες.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ιουλίδας, στον οποίο θα έχουν μεταφερθεί από τον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους ιερό λείψανο και η Αγία Εικόνα του Αγίου, μετά το πέρας της τελουμένης ήδη εκεί Αγρυπνίας.


Εκτύπωση   Email