ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΙΕΡΑ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΙΟΥ

Στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης, τον οποίο ανήγειρε ο αοίδιμος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Παντελέημων (Χρυσοφάκης) εγγύς του Ιερού Ναού των μαθητών του και Φωτιστών των Σλάβων Αγίων Κυρίλλου καισ Μεθοδίου των Ισαποστόλων, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου,.συμπαραστατούμενος υπό πλειάδος Ιερέων και Διακόνων και με την εντός του ιερού Βήματος συνευχητική παρουσία του Ομοτίμου Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ομοσκήνου του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ στα φοιτητικά έδρανα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μιχαήλ Τρίτου, και την αθρόα παρουσία πιστών, παρά το επικρατούν ψύχος.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄στην ομιλία του αναφέρθηκε στα τρία χαρακτηριστικά της προσωπικότητος του Αγίου Φωτίου, το ιεραποστολικό του φρόνημα, το το λειτουργικό του ήθος και τη διδακτική και συγγραφική δραστηριότητα, τονίζοντας το σθένος με το οποίο υποστήριξε τα δικαια του Βυζαντίου και του Ελληνισμού.
Ευχαρίστησε, τέλος, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο για την πρόσκλησή του και συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού, Αρχιμ. Μακάριο Τσιμέρη και τους συνεργάτες του για τον ευτρεπισμό της πανηγύρεως και τους ευχαρίστησε για παρασχεθείσα προς αυτόν υποδοχή και φιλοξενία.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ το εσπέρας, μέσω Πειραιώς, θα μεταβεί στα Χανιά, κατά το εκδοθέν Πρόγραμμα.


Εκτύπωση   Email