Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΗ ΣΙΚΙΝΟ

Με πρωτοβουλία των Εκπαιδευτικών της Σικίνου, η εορτή των Προστατών της Παιδείας και των Γραμμάτων Τριών Ιεραρχών τιμήθηκε στην Ιερά Μονή Χρυσοπηγής, από σύσσωμη την Εκπαιδευτική Κοινότητα της νήσου.

Το πρωί της Πέμπτης, 30 Ιανουαρίου, τελέσθηκε θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής, ιερουργούντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Σικίνου Πρωτοπρ. Σπυρίδωνος Βουρλάκου, με την παρουσία των Εκπαιδευτικών και των μαθητών Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι συνέψαλαν στο Αναλόγιο από τον Όρθρο  με την Υπεύθυνη της Μονής Μοναχή Δωροθέα.
 
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λεοτουργίας, η Αποστολική και Ευαγγελική Περικοπή ανεγνώσθησαν σε απλή γλώσσα και ο π. Σπυρίδων  ομίλησε διδακτικώτατα.
 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τα παιδιά προγευμάτισαν στο Αρχονταρίκι της Μονής και  η Μοναχή Δωροθέα προσέφερε στα παιδιά και τους Εκπαιδευτικούς κέρασμα.
 
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε πρωτότυπο μάθημα αφιερωμένο στους Τρεις Ιεράρχες, με την αλληλοδιδακτική μέθοδο, κατά το οποίο οι μαθητές του νηπιαγωγείου και του Δημοτικού έκαναν ερωτήσεις στις οποίες απαντούσαν οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, με την ευθύνη της διδασκαλίσσης του Δημοτικού Σχολείου κας Γεωργίας  Αρσενικού και της Φιλολόγου Καθηγητρίας κας Αναστασίας Λαγού, η οποία διδάσκει εφέτος και θρησκευτικά στους μαθητές της Σικίνου. 
 
Κατά τη διάρκεια του μαθήματος παρενέβη και η Μοναχή Δωροθέα, η οποία, αναφέροντας ιστορικά παραδείγματα, υπογράμμισε ότι πάντοτε στην Ορθοδοξία υπάρχουν Ιεράρχες, που ακολουθούν το παράδειγμα των Τριών Ιεραρχών, όπως πρέπει να κάνει κάθε πιστός στο μέτρο των δυνατοτήτων του.
 

Εκτύπωση   Email