ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΟΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΤΟ  ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟ ΘΕΡΕΤΡΟ ΧΡΟΥΣΣΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό Γενέσεως της Θεοτόκου, στην εμβληματική περιοχή Χρούσσων Σύρου,  ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' τέλεσε σήμερα το πρωί, μετά τη Θεία Λειτουργία τον Αγιασμό, προ της περιπύστου Εικόνος του Αγίου Τρύφωνος, την οποία, όπως είπε στην ομιλία του, «οι πατέρες μας εδώ ενεθρόνισαν, όντας και οι ίδιοι λάτρεις της υπαίθρου και των αγροτικών εργασιών, προκειμένου να έχουν τον Άγιο Τρυφωνα Προστάτη των αμπελώνων, των κτημάτων και των καρποφόρων και οπωροφόρων δέντρων τους».

Προσέθεσε δε ότι όπως τα διάφορα ζωΰφια κατατρώγουν τα δέντρα και τους καρπούς, για την προστασία των οποίων παρακαλέσαμε σήμερα τον Άγιο Τρύφωνα, έτσι υπάρχουν και πολλά «ζωΰφια», που κατατρώγουν την ψυχή μας. Γι’ αυτό πρέπει να είμεθα πάντοτε δυνατοί, με χαμόγελο,  ελπίδα και πίστη, ώστε να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της καθημερινότητας, όπως ο Άγιος Τρύφων έζησε και μαρτύρησε για την πίστη του στο Θεό, ώστε όλοι να συναπαρτήσουμε μια κοινωνία ενωμένη, η οποία με πίστη, ευημερία και αισιοδοξία πορεύεται προς το Θεό.
 
Το προηγηθέν,  επί τη ιερά μνήμη του Προστάτου των αμπελουργών και κηπουρών Αγίου Μάρτυρος Τρύφωνος, τελέσθηκε από τον Πρωθιερέα του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Σύρου Πρωτοπρ. Φλαβιανό Αλμπέσκου και τους Πρωτοπρεσβυτέρους Ιωάννη Παγώνη και Βασίλειο Καλύβα, με την παρουσία του παλιού προοδοιπορήσαντος Εφημερίου του Ναού, Αρχιμ. Αλεξάνδρου Σταματίου, και πλήθους πιστών, προς τους οποίους μετά το πέρας της Ακολουθίας διενεμήθησαν καρποί, που περικοσμούσαν τον Ιερό Ναό.

Ο Σεβασμιώτατος  κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τον Πρωτοπρ. Φλαβιανό Αλμπέσκου και τους συνεργάτες του για την προετοιμασία και οργάνωση της Πανηγύρεως και ευχήθηκε σέ όλους για τον αρξάμενο  μήνα Φεβρουάριο.


Εκτύπωση   Email