ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΤΡΩΝ ΕΠΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΩΝ ΤΙΜΙΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

 Αγομένης αύριο της μνήμης της ανακομιδής στην Κωνσταντινούπολη των τίμιων Λειψάνων του ιερού Χρυσοστόμου, κατά την οποία άγει και τα ονοματήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, τελέσθηκε απόψε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Πατρών Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου, Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Ζιχνών κ. Ιεροθέου,Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, Κανάγκας κ. Θεοδοσίου και του προσελθόντος τελουμένου του Εσπερινού Καισαριανής κ. Δανιήλ, των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Τεγέας κ.Θεοκλήτου και Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, και του φιλοξενούντος αυτούς Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυστόμου, με τη συμμετοχή πληθύος Κληρικών από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών και άλλες Μητροπόλεις και πλήθους πιστών οι οποίοι προσήλθαν να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους.
Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της μετακομιδής των τιμίων λειψάνων του ιερού Χρυσοστόμου στην Κωσταντινούπολη και υπογράμμισε τα τρία βασικά στοιχεία, που χαρακτηρίζουν την προσωπικότητα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ως συγγραφέα, λειτουργού και ιεροκήρυκα!
Συνεχάρη επίσης τον εορτάζοντα Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, στον οποίο ευχήθηκε η ζωή του να λάμπει από τις αρετές του ομωνύμου του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε με εγκάρδιους λόγους ένα έκαστο των Αρχιερέων και όλους όσοι παρέστησαν.


Εκτύπωση   Email