ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΞΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄

Στο εορτάζον ιερό Παρεκκλήσιο της Οσίας Ξένης, Μετόχιο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Αθήνα, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, με την παρουσία της Προέδρου Ανωμεριτών Μυκόνου κας Φρ. Κουνάνη, του Προέδρου της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων κ. Σκαρρή και πολλών πιστών από την Αθήνα και τις Κυκλάδες.
Το θείο λόγο εκήρυξε διδακτικώτατα ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Μελέτιος Ζαχαρόπουλος, ο οποίος, αναφέρθηκε στο βίο και την πολιτεία της Οσίας Ξένης και σηματοδότησε τη σχέση του ανθρώπου με τα υλικά αγαθά, υπογραμμίζοντας ότι ο σύγχρονος άνθρωπος αναζητά την ταυτότητά του στην απόκτηση φθαρτών καί εφήμερων αγαθών, λησμονώντας ότι αληθινή του ταυτότητα είναι η εντός αυτού εικόνα του Θεού, του Οποίου και αποτελεί το αγαπημένο δημιούργημα, και κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν την Οσία Ξένη, η οποία αποξενώθηκε από τα υλικά αγαθά και οικειώθηκε με τον Θεό.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ μετέβη στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της παρακείμενης Φοιτητικής Εστίας της Ιεράς Μητροπόλεως στην Αθήνα, όπου και ευλόγησε την πίττα του Αγίου Βασιλείου, παρουσία της διοικήσεως και των φιλοξενουμένων σ΄ αυτήν Φοιτητών και Φοιτητριών, προς τους οποίους ευχήθηκε για τη νέα χρονιά.
Ανεμνήσθη δε του Μακαριστού Προκατόχου του Δωροθέου Α΄, ο οποίος εμπνεύστηκε την ιδέα ίδρυσης της Φοιτητικής Εστίας, χρηματοδότησε την ανέγερσή της από το Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως και την εγκαινίασε σαν σήμερα το 1994, με την παρουσία των αοιδίμων πλέον Μητροπολιτων Μεγάρων κ. Βαρθολομαίου, Νέας Σμύρνης Αγαθαγγέλου και Ταμιλάθεως Ιωακείμ, τονίζοντας ότι η 26ετής επιτυχής προσφορά της προς τις δεκάδες των νέων, που έχουν φιλοξενηθεί σ’ αυτήν έχουν δικαιώσει το όραμά του.

 

Εκτύπωση   Email