ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΟΤΕ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΣΧΕ ΜΕΤ’ ΑΛΛΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΚΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β

Στην Εξόδιο Ακολουθία του εκδημήσαντος Μητροπολίτου ποτέ Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Κωνσταντίνου, που τελέσθηκε, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’ , στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας συμμετέσχε, μετά πληθώρας Αρχιερέων και ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’.
Για τον κεκοιμημένο Ιεράρχη ομίλησε με συγκινητικούς λόγους ο διάδοχός του, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνας κ. Γαβριήλ, αναφερθείς στις αρετές που τον περικοσμούσαν, την αγάπη για το ιερό Θυσιαστήριο και τη Θεία Λειτουργία, την ευγένεια και την υπομονή με την οποία αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια τη δοκιμασία της υγείας του.

Ο Κλήρος, οι Δημοτικές Αρχές, ο Υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης και πλήθος πιστών τίμησαν τον εκλιπόντα Ποιμενάρχη τους, ο οποίος ενεταφιάσθη όπισθεν του ιερού Βήματος του Κοιμητηριακού Ναού του Κόκκινου Μύλου.

 


Εκτύπωση   Email