ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΥΡΟΥ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Στην κατάμεστη από πιστούς και γονείς Αίθουσα « Κωνσταντίνος Τουλούπης», του Λυκειακού συγκροτήματος στο Μάνα της Σύρου, τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων του νησιού, με την ευθύνη των Εφημερίων, των Κατηχητών και των Κατηχητριών παρουσίασαν συγκινητική εορταστική εκδήλωση με θεατρικά δρώμενα, τραγούδια, εκκλησιαστικούς ύμνους και προβολή ταινίας μικρού μήκους, που δημιούργησαν ο μουσικοδιδάσκαλος κ. Ιωάννης Ρηγούτσος και μαθητές του Α’ και Β’ Δημοτικού Σχολείου Σύρου.
Μεταξύ των πολυπληθών θεατών ήταν και η βουλευτής Κυκλάδων κα Αικατερίνη Μονογυιού, που διένειμε και δώρα στα παιδιά, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Μιχαλόπουλος και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Αλίκη Λεονταρίτη.
Ο υπεύθυνος του κατηχητικού έργου στη Σύρο Αρχιμ. Νικόλαος Γαβαλλάς, ομίλησε διδακτικώτατα για το θεολογικό περιεχόμενο της εορτής των Χριστουγέννων και ευχαρίστησε όλους όσους συνήργησαν στην διοργάνωση της εκδηλώσεως και ιδιαιτέρως τα παιδιά.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επιλέγουν την εκδήλωση ευχαρίστησε τους γονείς, που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην εκκλησία και τόνισε ότι στα αθώα μάτια των παιδιών εικονίζεται η αθωότητα, την οποία οι μεγάλοι έχουμε χάσει και πρέπει να ξαναβρούμε.

Εκτύπωση