ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ κ. ΔΑΝΙΗΛ ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής τελέσθηκε χθες Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, επί τη ιερά μνήμη του Προφήτου Δανιήλ και τοις ονοματηρίοις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Κερκύρας κ. Νεκταρίου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου και του επιχωρίου Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ, και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Ωρεών κ. Φιλοθέου και Ρωγὠν κ. Φιλοθέου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ καλωσόρισε τους Αρχιερείς και τους ευχαρίστησε με εγκαρδίους λόγους αγάπης για την παρουσία τους.
Το θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, ο οποίος αναφέρθηκε στο πώς ο Προφήτης Δανιήλ, ο οποίος έζησε στην πολύβουη και έκλυτη στα ήθη μεγάλη πόλη της Βαβυλώνος, κατόρθωσε να διατηρήσει ανεπηρέαστο και ακέραιο το χαρακτήρα και το ήθος του, τονίζοντας ότι σήμερα αυτό που εν πολλοίς λείπει είναι το ήθος, και ιδαίτερα το Χριστιανικό ήθος, διά του οποίου μορφώνεται στην ψυχή του ανθρώπου ο Χριστός, ελλείψει δε του οποίου παραμορφώνεται η ψυχή του ανθρώπου και μαζί μ' αυτήν η κοινωνία και η φύση.

Εκτύπωση