Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

Με την άδεια και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου Β, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Τήνου, Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, του Εφημερίου του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως , Αρχιμ. Νικολάου Γαβαλλά, του Αρχιμ. Ελευθέριου Τζουβάρα και εφησυχαζόντων Κληρικών και με την παρουσία του Βουλευτού κ. Μπογδάνου, Διαμερισματικών Συμβούλων Αθηνών, της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ερμούπολης κας Ανθής Χαλκιά, της Πρόεδρου της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου , Μαθητών των Σχολείων της περιοχής με τις σημαίες τους και μεγάλου πλήθους πιστών, μεταξύ των οποίων και πολλοί Κυκλαδίτες, που είχαν κατακλύσει το Ναό.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β, αφού ευχαρίστησε τον Πρωθιερέα του Ναού, Πρωτοπρ. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου, και τον συνεχάρη για την πολύμορφη προσφορά του προς την Εκκλησία, αναφέρθηκε στον σήμερα τιμώμενο Άγιο Ελευθέριο, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά είπε, ήταν ελεύθερος και κατ’ όνομα και κατά την ψυχή, αδέσμευτος από κάθε τι που θα μπορούσε να τον κρατήσει μακριά από το Χριστό, τον οποίο ως Ιερεύς υπηρέτησε με πίστη και αφοσίωση μέχρι και το μαρτυρικό του θάνατο!
Εξ αφορμής δε της παρουσίας των μαθητών ζήτησε από όλους να κάνουν τα πάντα, ώστε να διατηρήσουν άσβηστη την ελπίδα και ζωντανά τα οράματά τους.
Σημειώνεται ότι το πρωί, προ της ενάρξεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη στο Α’ Νεκροταφείο, όπου τέλεσε τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, καταθέτων την ευγνωμοσύνη του για τα όσα θαυμάσια βίωσε, διά των χαριτοδότιδων χειρών του, πριν 18 χρόνια.

Εκτύπωση