Η ΣΥΡΟΣ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β χοροστάτησε απόψε στον μεγαλοπρεπή και ιστορικό Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως στον Μέγα Εόρτιο Εσπερινό, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της Σύρου και του Πρωτοπρ. Γεωργίου Σταθόπουλου απο την Ιερά Μητρόπολη Κηφησίας, και την παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων κας Αικ. Μονογυιού και κ. Φιλ. Φόρτωμα, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικολάου Λειβαδάρα, του Αντιπεριφερειάρχη Μάρκου Δαδάου, Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Προέδρου του Συνδέσμου Συριανών κ. Βαφία, του Διοικητού της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, των Προϊσταμένων των Υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και των Σπουδαστών της Ακαδημίας,οι οποίοι παρέμειναν καθ` όλη τη διάρκεια της Ακολουθίας και πλήθους πιστών.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄αναφέρθηκε στην ετοιμότητα των αγίων να προφθάνουν οξέως, οσάκις καλούνται από τους πιστούς, και να ικανοποιούν τα προς το πνευματικό συμφέρον τους αιτήματά τους, στα χαρακτηριστικά του ανθρώπου του Θεού και στο πώς αυτά εκδηλώνονται, διά της αγάπης, της διάκρισης, της ταπείνωσης και της διαλλακτικότητας. στο σύγχρονο κόσμο, συνεχάρη τους παρόντες Σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου για την παρουσία τους, την ευγένεια και τον πολιτισμό τους και τους προέτρεψε στις δύσκολες στιγμές που θα αντιμετωπίσουν στις γέφυρες των πλοίων τους, πάντοτε να στρέφουν τη σκέψη και την προσευχή τους προς τον Άγιο Νικόλαο, να επιζητούν τη βοήθειά του και να είναι βέβαιοι ότι θα βρίσκεται μαζί τους στη "βάρδια" , συμπλωτήρας, προστάτης και συγκυβερνήτης, και προσέφερε σε όλους, μαζί με τον άρτο, εικόνα του Αγίου Νικολάου.
Ευχαρίστησε, επίσης, και συνεχάρη τους Εφημερίιους του Ναού, Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη και Πρεσβ. Λουκά Βασάλο, τους Επιτρόπους, τους Ιεροψάλτες και τους διακονητές για την προετοιμασία της Πανηγύρεως.
Απόψε καταπλέει με εντολή του ενδοξοτάτου Αρχηγού ΓΕΝ, η ΤΠΚ Σταράκης προκείμενου να προδώσει τιμές στην εορτή του Άγιου Νικόλαου μετά από παρακλητικό αίτημα του Σεβασμιώτατου.


Εκτύπωση   Email