Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’ ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΣΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ, ΣΤΟ ΚΙΝΙ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ

Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , με τη συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου, των παιδιών, μαζί με τους Εκπαιδευτικούς τους, του Παιδικού και Βρεφονηπιακού Σταθμού και Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ», του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Φιλ. Φόρτωμα, του Προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων κ. Χρ. Μιχαλόπουλου, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Αλέξ. Αθανασίου, του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας κ. Δημ. Νταλαχάνη, και πλήθους ευσεβών προσκυνητών.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στους σήμερα τιμώμενους τρεις Αγίους της Εκκλησίας και στη σημαντική προσφορά του Εκπαιδευτηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως στην κοινωνία της Σύρου στα 15 χρόνια της λειτουργίας του και ευχαρίστησε όσους στηρίζουν το έργο του, την Ιερά Μονή Τουρλιανής Μυκόνου, τις Ενορίες και τις Μονές των νησιών και τον Μεγαθυμο Ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως και του Παιδικού Σταθμού κ. Αθανάσιο Μαρτίνο.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο «Σύλλογος Μικρασιατών Σύρου – Ερμούπολης», στον αύλιο χώρο της Μονής αναβίωσε το Μικρασιατικό έθιμο της «Βαρβάρας», προσφέροντας στους προσκυνητές το έδεσμα αυτό, ενώ η Πρόεδρος του Συλλόγου ιατρός κα Ειρήνη Χαρδαλή εξηγούσε την ιστορία του εθίμου και τη σύνδεσή του με την Αγία Βαρβάρα.


Εκτύπωση   Email