Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

 Κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου της Αποστολικής Πόλεως των Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ συμμετέσχε απόψε στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον περικαλλή Ιερό Ναό του Πολιούχου Πατρών Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ατλάντας κ. Αλεξίου, Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, Καισαριανής κ. Δανιήλ, Σερρών κ. Θεολόγου, Ζιχνών κ. Ιεροθέου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, του οικείου Ποιμενάρχου Πατρών κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος προσεφώνησε και καλωσόρισε με επαινετικούς, αδελφικούς και εγκωμιαστικούς λόγους καθένα από τους παρισταμένους Αρχιερείς.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος στην ομιλία του κάλεσε τους πιστούς, κατά τον Αποστολικό λόγο, να κατακρημνίσουν ό, τι μέσα στην ψυχή τους τούς εμποδίζει από τη Χάρη του Θεού και να ανοικοδομήσουν ένα νέο άνθρωπο, παρά το ότι αυτό πολλές φορές γίνεται δύσκολο και δυσχερές, αλλά παρά ταύτα είναι επιβεβλημένο, γιατί χωρίς τη Χάρη του Θεού δεν μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει και εν καινότητι ζωής να περιπατήσει.
Τέλος ευχαρίστησε για την πρόσκλησή του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, τις αρετές του οποίου και επήνεσε.


Εκτύπωση   Email