ΠΑΝΔΗΜΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ & ΑΓΙΟΤΟΚΟ ΚΙΜΩΛΟ

 Η μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου εορτάζεται πανδήμως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Οδηγητρίας της μικράς και αγιοτόκου νήσου Κιμώλου, στον οποίο φυλάσσεται η ομώνυμη εφέστιος ιερά Εικόνα της Θεοτόκου και ο οποίος επ’ εσχάτων ανακαινίσθηκε με τη χορηγία του φιλαγίου ζεύγους Χαραλάμπους και Αγγελικής Βεντούρη.
Απόψε, τελέσθηκε ο Εόρτιος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ , με την παρουσία των ευσεβών Κιμωλιών και πολλών Μηλίων, οι οποίοι κατέπλευσαν στο νησί με Ιερείς, κομίζοντας και εικόνα των Εισοδίων.
Ενωρίτερα, με την μέριμνα του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κιμώλου και Εφημερίου του Ναού, Πρωτοπρ. Δημητρίου Βεντούρη, είχαν μεταφερθεί από τις οικίες των Κιμωλίων 25 εικόνες των Εισοδίων, οι οποίες κατάνθιστες περικοσμούν τα κράσπεδα του ιερού Βήματος.
Στην ομιλία του, ο Σεβσμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ υπογράμμισε ότι κάθε πιστός είναι ναός, στον οποίο πρέπει να εισοδεύσει η Χάρη του Θεού, πάντα, βέβαια, με τη θέληση και την ελεύθερη προαίρεσή του, ούτως ώστε να καταστεί χαριτωμένος άνθρωπος και αληθινος Χριστιανός.
Συνεχάρη δε τους γονείς, οι οποίοι έφεραν τα παιδιά τους στο Ναό, τα οποία, όπως είπε εισοδεύουν μαζί με την τριετίζουσα Παναγία και τους ευχαρίστησε διότι διαπαιδαγωγούν τα παιδιά τους από μικρή ηλικία σύμφωνα με τις παραδόσεις της Εκκλησίας.
Μετά το πέρας της Ακολουθίας, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση των ιερών εικόνων της Παναγίας Οδηγήτριας και των Εισοδίων, η οποία επελέγη με τον Έθνικό Ύμνο.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει, ωσαύτως, στον Ιερό Ναό της Οδηγητρίας.


Εκτύπωση   Email